De 80 voorbij en altijd in beweging: Riet (81) sport om fit te blijven én voor de gezelligheid

Coronakilo’s, geen zin in elke keer hetzelfde ommetje. In beweging blijven was de afgelopen maanden niet voor iedereen vanzelfsprekend. Juist de ouderen moesten voorzichtig zijn met contacten, terwijl lichaamsbeweging zo essentieel voor hen is. Hoe blijven ouderen in beweging? In de eerste aflevering van ‘Wat Beweegt U?’ gaat sportdocent Saskia van der Valk-Romeijn langs bij de 81-jarige Riet von Rotz aan wie zij elke week sportles geeft.

Zodra de sportscholen weer opengingen, was Riet weer van de partij bij de lessen van Saskia. Omdat bewegen gezond is, maar ook voor de gezelligheid. “Je kan hier lachen en als het nodig is helpen we elkaar met iets moeilijks”, legt Riet uit. “Het is hier fijn.”

Riet is 81 jaar en heeft diabetes, maar dat houdt haar niet tegen om actief te blijven. Naast dat ze sport bij Saskia, doet ze ook aan zwemmen en heeft ze samen met haar man een koeriersbedrijf. “Daar maken we soms een kleine vakantie van. We zijn eens naar Barcelona geweest om een pakje weg te brengen.”

Kijk volgende week naar aflevering 2 van ‘Wat Beweegt U?’ met de 82-jarige Jelle Moerkerk. ‘Wat Beweegt U?’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. Bekijk hier ook de Stoelfit-lessen met Saskia van der Valk-Romeijn.