Elke ochtend op OPEN Rotterdam TV: Stoelfit, een sportkwartier voor ouderen

Ondanks de coronacrisis toch fit en gezond blijven? Dat willen we allemaal! Daarom zendt OPEN Rotterdam de komende twee weken Stoelfit uit, een bewegingsprogramma voor ouderen. De oefeningen die trainer Saskia in het sportkwartier voordoet kunnen ouderen gemakkelijk thuis doen.

Met Stoelfit blijven ouderen ook tijdens de coronatijd in beweging en beginnen zij fit aan de dag. Het bewegingsprogramma is elke doordeweekse dag tussen 11.00 uur en 11.15 bij OPEN Rotterdam TV te zien en begint morgen al! Doe jij ook mee?

OPEN Rotterdam TV
Ziggo: kanaal 36;
KPN, XS4ALL en Telfort: kanaal 1349.

Stoelfit
Stoelfit is een initiatief van Saskia van der Valk van Fit Rotterdam. Vanwege de lockdown kunnen haar sportlessen voor senioren momenteel niet op locatie plaatsvinden. Daarom neemt Saskia haar lessen nu op haar telefoon op. Ze plaatst haar lessen online en daarvoor heeft ze een heuse studio gebouwd op haar lege zolderkamer in Prins Alexander, inclusief statief, decoratie en professionele belichting.

Hoe werkt het?
Saskia zet muziek aan, legt uit wat de ouderen moeten doen en doet de oefeningen voor. Alle oefeningen die Saskia uitvoert, kunnen de ouderen makkelijk thuis doen. Ze maakt gebruik van pindakaaspotten, pakken koffie en ze heeft zelfs een rollator aangeschaft. We maakten vorige week al een video met de trainer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat