De bloemetjes buiten zetten in Pernis

Drie keer per jaar worden de voortuinen in Pernis gekeurd door een ware keuringscommissie. Onze verslaggever liep een rondje mee met juryleden Corrie Sekeris en Aukje Koole, die de door hen toebedeelde wijk van commentaar voorzien en cijfers uitdelen.
Vlak na de Tweede Wereldoorlog besloot de wijkraad van Pernis dat er iets moest gebeuren met de armoedige voortuinen in het dorp. Er werd een keuringscommissie in het leven geroepen, die elk jaar prijzen uitreikt aan de inwoners met de mooiste voortuin. Met dit initiatief hoopt men het buurtbeeld wat op te krikken.

Of dat lukt, is een tweede. Niet elke buurtbewoner lijkt zich bewust te zijn van de keuring. “Dit kan toch niet; moet je al dat onkruid zien,” zegt Corrie hoofdschuddend. “Wat een wildernis. Deze mensen hebben al tig jaar niets aan onderhoud gedaan. Ga dan lekker op een flatje wonen.”

Gelukkig zijn de dames over een aantal tuinen wel te spreken. “Kijk, hier hou ik van,” roept Aukje enthousiast. “Lekker kleurrijk en goed afgewerkt, zo zien we het graag!”

Wie de winnaar is, wordt pas in augustus bekend. Dan is de derde en laatste keuringsronde en krijgen de nummers een, twee en drie een cadeaubon voor de plaatselijke bloemist. Zo kunnen ze hun tuintje nog mooier maken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter