De Klassieker Quiz: Wat weten Rotterdammers over Feyenoord tegen Ajax?

Het is misschien wel de belangrijkste voetbalwedstrijd van het jaar: de Klassieker, oftewel Feyenoord tegen Ajax. Feyenoord speelt vandaag om 16:45 tegen aartsrivaal Ajax in Amsterdam. Een wedstrijd die veel emotie en passie met zich meebrengt en voor veel supporters is het dé wedstrijd der wedstrijden. Eens kijken hoe het staat met de ‘Klassieker kennis’ van Rotterdammers! 

Op dit moment staat Ajax aan kop in de Eredivisie. Maar Feyenoord kan bij een overwinning op gelijke hoogte komen met de Amsterdammers. De titelstrijd ligt volledig open en er staat veel op het spel. Een goede reden om vanmiddag aan de buis gekluisterd te zitten.

Het is ontzettend jammer dat deze wedstrijd gespeeld gaat worden in een leeg stadion. Maar voor Feyenoord maakt dat eigenlijk niet zoveel uit, want de supporters zijn al jaren niet meer welkom in de Johan Cruijff Arena. Maar hoe lang zijn de Feyenoorders al niet meer welkom in de Arena en wanneer won de Rotterdam er voor het laatst?

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0FZugW3gXMo” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat