De lente is begonnen en dat is goed nieuws voor Rotterdamse kinderboerderijen

De lente is aangebroken! Dat was in de dagen daarvoor al te merken in de stad. Rotterdammers komen vaker naar buiten, terrassen raken voller en de dagen worden langer. Ook voor kinderboerderijen in de stad is de lente een welkom seizoen, want ‘dan worden er weer jonge dieren geboren’.

“Waarom horen jonge beesten nou echt bij de lente?”, dat is de vraag die Stichting Natuurstad Rotterdam hardop stelt en zelf beantwoordt. “In deze periode worden er weer veel jonge dieren, zoals geitjes en lammetjes geboren. Ze drinken nu nog melk bij de moeder, maar gaan uiteindelijk over op vast voedsel zoals hooi.” Rotterdam heeft in totaal 22 kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad waar bezoekers deze lente van de veranderende natuur kunnen genieten.

Als in de lente het voedselaanbod én het weer goed is, krijgen de dieren weer nieuwe jonkies. “Dat heeft te maken met de warmte, waardoor er nu genoeg voedsel is. Veel dieren, waaronder onze schapen hebben dat natuurlijke gedrag nog steeds”, vertelt de stichting. De tuinen en kinderboerderijen in Rotterdam leven op in de lente, met leuke activiteiten voor jong en oud. Zoals een Schapenscheerfeest op kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet op zaterdag 27 mei 2023 of een Kruidentuin-workshop bij educatieve tuin De Enk in Vreewijk op dinsdag 28 maart 2023.

OPEN Rotterdam maakte de afgelopen jaren verschillende reportages over het voorjaar. Om de lente goed in te luiden zetten wij deze video’s voor je op een rijtje!

Rotterdam ontwaakt uit zijn winterslaap. De vogeltjes fluiten, het weer wordt zachter en de natuur is in beweging. Ook de Rotterdammers zoeken met het warmere weer meer de buitenlucht op. OPEN Vlogger Gina gelooft in dit seizoen. “Hoera, het is weer lente!”

Genieten van de lentezon op de Kop van Zuid en in het bos.

Je merkt pas echt dat het lente is in de stad als de parken vol beginnen te raken en iedereen dagen vertoeft in de natuur. We gaan langs bij een aantal gezellige Rotterdamse parken.

De lente is officieel begonnen. De vogels gaan weer broeden en de bloemen weer bloeien. Rap Granny José van Zutphen rapt over deze tijd van het jaar.