De Leukste Lessen | Les 6: Complottheorieën over corona en zingende docenten

De serie ‘De leukste lessen’ brengt de favoriete lessen van Rotterdamse docenten bij elkaar. Juist door de mix aan onderwerpen gebracht door gepassioneerde docenten en betrokken leerlingen hopen Melanchthon Schiebroek en OPEN Rotterdam jongeren die te bereiken en te inspireren.
In de laatste aflevering van ‘De Leukste Lessen’ volgen we niet alleen de favoriete lessen van de docenten van het Melanchton Schiebroek, maar vieren we ook het slagen van de eindexamenleerlingen met een lied, gezongen door de docenten. Daarnaast geeft Ghislain Noorlander, docent Maatschappijleer, ons een uitgebreide uitleg over de complottheorieën die bestaan rondom het coronavirus.

We kijken naar een interview met afdelingshoofd bovenbouw-havo Hans Wiegand en spreken Jane van Keulen (VWO6) over haar eindopdracht voor het vak Tekenen. Tussendoor belt afdelingshoofd bovenbouw-vwo Marion Snijder de leerlingen Rani, Anna en Keira met goed nieuws.

In de trailer van het video-jaarboek van George Ammerlaan (VWO6) zien we hoe de eindexamenleerlingen hun schooltijd hebben ervaren. Adjunct-directeur Marleen Brummelink heeft een boodschap voor de leerlingen en Mounir Nahri (VWO5) vertelt het verhaal ‘De onmogelijke erfenis van de Arabier’.

Tot slot zingen de docenten van Melanchton Schiebroek een lied voor de geslaagde leerlingen: ‘School is klaar’.

Dit programma is een initiatief van Melanchton Schiebroek en OPEN Rotterdam. De serie is vanaf woensdag 6 mei elke woensdagmiddag om 13:00 uur en vanaf 18:35 elk uur in herhaling te zien op OPEN Rotterdam TV en via livesstream (www.openrotterdam.nl/live). Terugkijken via www.openrotterdam.nl/uitzendinggemist en YouTube.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat