De liefde wordt gevierd in Rotterdam!

In verpleeghuis Oranjehof wordt een speciale Valentijnslunch georganiseerd. Ook in het verpleeghuis is nog romantiek te vinden. Een heel andere vorm van liefde is die voor dieren. Kelly is zo gek op de beestjes dat ze een opvang is begonnen.

De valentijnslunch is niet romantisch bedoeld. “Het is bedoeld om met elkaar in contact te komen. Hoe los je nou een aantal vraagstukken op in de ontwikkeling van je leven.” Vertelt Aad de Kool van Lelie Zorggroep. De ouderen kunnen tijdens de gesprekken genieten van een soepje, broodjes en kroketten. De meeste van hun doen niks aan Valentijnsdag. “Ik ben van de generatie toen er nog helemaal geen Valentijn was.” Een andere bewoonster heeft geen Valentijn: “Wel nee! Je weet toch dat ze allemaal hetzelfde zijn?” De bejaarden hebben nog wel een aantal tips voor de jongeren zoals zelfstandig blijven en op elkaar mopperen.

Kelly de Does heeft niet alleen liefde voor haar vriend Daan, maar ook voor de katten. Ze heeft momenteel vijf katten waarvan drie van haarzelf. Ze is begonnen met het opvangen van katten toen ze de kat Max vondt. Ze vonden hem in de bosjes bij haar huis en hij was nog veel te jong om zelf rond te lopen. “Ik dacht: ‘dit is wel heel dankbaar werk dus ik blijf dit doen.” Daan weet dat hij op de tweede plek staat: “Ik liefde voor katten is groter dan die voor mij.” Kelly bevestigd dit direct “Dat is waar!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat