De lunchroom Brownies & Downies feestelijk geopend

De lunchroom Brownies & Downies is dan eindelijk geopend. Er is maanden druk verbouwd, maar het eindresultaat mag er zijn. In de zaak werken mensen met een verstandelijke beperking, van Downsyndroom tot autisme. De 15-jarige Sterre is de dochter van mede-eigenaar Eric. Zij mocht samen met acteur Martin van Waardenberg de lunchroom openen.

Sterre vindt eigenlijk alles mooi geworden aan de zaak. Ze helpt tijdens de opening een handje in de bediening. Ze brengt allerlei lekkere hapjes rond en deelt drinken uit.

Martin van Waardenberg vindt de zaak ook ontzettend mooi: “Zelf heb ik een jaar of vijf op de Binnenweg gewoond. Nou ja wat hadden wij, een schietpartijtje of twee per week. Ik woon er nu al een jaar of twee niet meer. Ik moet zeggen als ik deze zaak dan zie, heb ik daar wel heel veel spijt van”.

Eric Tournier hoorde via via van de franchise Brownies & Downies. Hij vond het concept direct interessant, omdat er nog geen vestiging in een grote stad zoals Rotterdam zat. Hij wilde daarnaast graag iets goed doen voor de maatschappij en een plek creëren waar zijn dochter Sterre kan werken. Hij startte de zaak samen met zijn zakenpartner Tim Stoevelaar die in het speciaal onderwijs heeft gewerkt.

In de zaak zijn uiteraard niet alleen brownies te verkrijgen. Er worden bijvoorbeeld ook granola’s en broodjes verkocht. Het duurt nog wel even voordat Sterre in de zaak aan de slag kan. Ze zit de komende paar jaar nog op school. Ze zal waarschijnlijk eerst aan de slag gaan als stagiaire. Sterre is ontzettend trots op haar vader. Zo vertelt ze aan een van de bouwvakkers die aan het werk is in de zaak: “Eric is mijn vader! Ik ga in de keuken werken en mijn vader gaat achter de kassa”.

Brownies & Downies is een franchiseconstructie, die is opgezet in 2012. Ondertussen zijn er 40 vestigingen, in Nederland, België en zelfs Kaapstad.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat