De mooiste kerstverhalen in speciale kerstprogrammering OPEN Rotterdam

It’s the most wonderful time of the year! Ook OPEN Rotterdam geniet van deze mooie tijd en zendt speciaal voor alle Rotterdammers op 24, 25 en 26 december een speciale kerstprogrammering uit.

Op kerstavond, vanaf 17:00 uur, zenden wij het kerstconcert van Sacred Songs uit. Tijdens deze tiende editie van Sacred Songs in de Pelgrimvaderskerk in Historisch Delfshaven, zingen vijf koren en drie solozangers samen. 

Gedurende dit zangfestijn was het mogelijk om zowel black gospel als islamitische gospel te horen. Verder werden liederen ten gehore gebracht uit de katholieke Kaapverdiaanse kerk, joods liturgische teksten en spiritueel repertoire uit Turkije, India en het Midden-Oosten.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zvjzQVbFloU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Tijdens Eerste Kerstdag zenden wij een 010nu kerstspecial uit, met daarin de mooiste kerstverhalen van 2019! Van kerstballen blazen tot onze succesvolle kerstactie ‘lever je jas in’, waar wij winterjassen verzamelden om de minima warm te houden. 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/vSv2IPV2BrA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Ook houdt Nederlandse ambassadeur van Rotterdam, Marja van Katendrecht, weer haar jaarlijkse kersttoespraak die wordt uitgezonden bij OPEN Rotterdam.

Tweede Kerstdag staat in het teken van de documentaire ‘Nooit meer over praten’. Ruim twee jaar lang filmde Petra Smulders de bijna honderdjarige Teun van Halem. Scènes uit het dagelijks leven van de nog kwieke bejaarde Rotterdammer, worden afgewisseld met interviews waarin hij terugblikt op zijn leven. De rode draad in dit intieme portret is de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in het leven van Teun. De première vond plaats op 26 september in Kino Rotterdam. Uiteraard was hoofdpersoon Teun er ook bij; kijk hieronder hoe hij zich klaarmaakte voor deze speciale avond!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/OpnEg4diFsU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat