De nieuwe bestemming van het Correctpand aan de Bergweg is bekend

Al bijna 6 jaar moeten we voor onze stereotorens een stukje verder lopen, maar de verbouwing van de Correct aan de Bergweg 110 komt nu echt dichterbij! Het gebouw op de iconische hoek wordt verbouwd tot 68 appartementen, 15 maisonnettes en 119m2 horeca.

De bestemmingsplannen liggen van vrijdag 25 oktober tot en met donderdag 5 december ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis. Daar en bij het Cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam kunnen burgers de stukken inzien. Ook kan er in deze periode nog bezwaar gemaakt worden.

In het bestemmingsplan staat dat het nieuwe gebouw 25 meter hoog zal zijn, met een binnenhofje en voornamelijk een woonbestemming heeft. Voor het opstellen van het plan zijn er meerdere onderzoeken gedaan naar de invloed van het gebouw op de omliggende panden. Zo is er gekeken of er zon weggenomen wordt en of de wegen niet overbelast raken. Dit is in beide kwesties niet het geval. Hoeveel de woningen zullen gaan kosten is niet duidelijk.

Meer informatie over het bestemmingsplan ‘Correctlocatie’, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden is ook te krijgen tijdens de informatiebijeenkomst. Deze is op woensdag 30 oktober van 17:00 uur tot 19:00 uur in Huis van de Wijk ‘Het Klooster’, Ruivenstraat 81. De betrokken ambtenaren zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Foto: Google Maps.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat