De Roparun beleef je live bij OPEN Rotterdam!

Roparun - Leander Varekamp

Dit Pinksterweekend staat voor de 31e keer in het teken van de Roparun; een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. De Roparun start dit jaar in Twente en eindigt op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun is te volgen via de radiostream of volg maandag vanaf 8 uur ‘s ochtends de finish op OPEN Rotterdam tv.

Door heel Nederland
Door de coronapandemie starten de teams dit jaar op Vliegveld Twente in Enschede en niet in Parijs of Bremen. De 224 teams, die zich inzetten voor 60 doelen, lopen of een zuidelijke route via Limburg of een noordelijke route via Oude Pekela terug naar de thuisstad waar het ooit begon, Rotterdam. De deelnemers finishen daar ook weer ‘op de plek waar het hoort’, zeg Roparun-directeur Gerard Bakx. Op de Coolsingel in Rotterdam. De vorige edities gebeurde dat op de Binnenrotte vanwege de herinrichting van de Coolsingel.

Roparun volgen
De Roparun is de te volgen via Roparunradio: vanuit de studio in Barendrecht doet de radiozender live verslag van het evenement van vrijdagavond 3 juni 19.00 uur tot en met maandagavond 6 juni 20.00 uur.

Luister hier de stream:

Op tv
Ook is de Roparun te volgen op via het videoteam. Vanuit een glazen studio zal het vaste presentatie-duo Ton van der Sluis en Wim Wisse naar de vier verslaggevers op de route schakelen. Op Tweede Pinksterdag is de Roparun live te volgen van 08.00 uur ‘s ochtends tot de laatste loper binnen is op OPEN Rotterdam tv (Ziggo 36 / KPN 1349) of via stream.

RoparunTV live 2022 – Zaterdag from Roparun on Vimeo.
 

Foto: Leander Varekamp