De Rotterdamse straten fleuren op door de geveltuintjes van Raymond

Raymond Landegent is gek op geveltuintjes. Het fleurt de straat op en het is goed voor de natuur. Hij start daarom een actie om Rotterdammers te inspireren zelf geveltuintjes aan te leggen. Het is de perfecte tijd om eraan te beginnen, aldus Raymond, want door de coronacrisis hebben de mensen er ook meer tijd voor.
Raymond is beheerder van de Facebookpagina ‘plantenasiel Rotterdam’. De bijna 6000 leden van de groep wisselen tips en stekjes met elkaar uit. Op de pagina roept hij iedereen op om een geveltuintje te maken.

Voor de aanleg van een geveltuintje heb je geen vergunning of toestemming van de gemeente Rotterdam nodig. Op de site van de gemeente is te lezen dat ze juist graag willen dat Rotterdammers een geveltuintje aanleggen, want het is goed tegen de klimaatveranderingen en wateroverlast. Je mag maximaal anderhalve stoeptegel weghalen en er moet minstens 180 centimeter stoep overblijven.

Een eigen geveltuin aanleggen is helemaal niet moeilijk. “Gewoon doen”, zegt Raymond. “Pak die spade en steek de tegels uit de grond. Bij twijfel kun je klein beginnen. Haal twee of drie tegels weg en zet daar een paar stokrozen in. Die zijn prachtig.”

Wij lopen een dagje met Raymond mee en kijken hoe je zo’n geveltuintje aanlegt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat