De Rotterdamse Syriër Firas stelt zijn kunstwerken tentoon

Firas Kaloussiyh komt van oorsprong uit Syrië en werkte daar multidisciplinair als schrijver, filmmaker, fotograaf, schilder, maar ook als acteur, poppenspeler en muzikant. Door de oorlog vervolgde de alleskunner zijn levenspad langs zeven asielzoekerscentra om uiteindelijk in Rotterdam uit te komen. Nu zet hij zich in voor een nieuw artistiek leven in Rotterdam, waar hij zich helemaal thuis voelt.
“Ik heb een tentoonstelling met ongeveer 22 schilderijen. De tentoonstelling gaat over gezichten. In mijn schilderijen kun je mij zien. Je leert mij kennen als je naar mijn schilderijen kijkt”, vertelt hij. De kunstenaar stelt zijn kunstwerken tot 17 juli tentoon in het Schiebroekse wijkgebouw De Buurvrouw. Firas is er maar wat blij mee. “Ik hoop dat heel Nederland mijn werk ziet”, besluit hij.

Francien Teunisse is bevriend met Firas en heeft hem geholpen met het vinden van een plek voor zijn schilderijen. “Ik heb een groot netwerk en heb Firas gevraagd om een aantal van zijn werken te fotograferen. Dat heb ik doorgestuurd in mijn netwerk en dat resulteerde in leuke reacties. Zo wilden een aantal bewoners in Schiebroek hun ruimte ter beschikking stellen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter