De Tweebosbuurt: van bekendmaking sloop tot nu

De Tweebosbuurt in gebied Feijenoord is een veelbesproken onderwerp in Rotterdam. De gemeente Rotterdam kwam op 3 juli 2018 met het besluit om de Tweebosbuurt her op te bouwen. De bewoners reageerden hier emotioneel op. Daarom hebben vijf politieke oppositiepartijen op 23 oktober 2018 een overeenkomst getekend waarin ze zich uitspreken tegen de sloop van de Tweebosbuurt. 

27 september 2018
Er komen 374 nieuwe huizen, waarvoor 511 woningen of bedrijfspanden worden gesloopt. De huidige huizen worden vervangen door minder en duurdere huizen. Volgens de gemeenteraad hebben mensen in de buurt begrip voor het besluit. Wij besloten op 27 september 2018 de straat op te gaan om persoonlijk de meningen te horen van de bewoners. Bekijk de video hieronder terug: 

 
19 juli 2018
Kort nadat bekend werd gemaakt dat Vestia de Tweebosbuurt wilde slopen, werd er een spontane protestactie gevoerd bij het hek van ’t Gemaal in de Afrikaanderwijk. Vestia organiseerde daar namelijk een bewonersbijeenkomst rondom de omstreden sloopplannen voor de Tweebosbuurt in de Afrikaanderwijk. Het was de bedoeling om de bijeenkomst te verstoren door het hek van ’t Gemaal op slot te gooien. Uiteindelijk hebben de actievoerders hiervan af gezien en zijn het gesprek aangegaan met de vele aanwezige medewerkers van Vestia. Bekijk de video hieronder terug: 

 
18 juli 2018
SP organiseerde een bewonersbijeenkomst vanwege de 599 woningen die gesloopt gaan worden in de Tweebosbuurt. De bewoners hebben besloten om in actie te komen! Tijdens de bijeenkomst werd vooral gesproken over de vraag: “wat kunnen we doen?” De bewoners zijn tot de conclusie gekomen om een actiecomité te starten! Wij waren bij de bijeenkomst. Bekijk de video hieronder terug: 

 
9 juli 2018
Op 9 juli werd in de media bekend gemaakt dat de Tweebosbuurt gesloopt zal worden. De reacties van de bewoners hierop waren emotioneel en vooral boos.

 
3 juli 2018
Vestia maakt bekend dat de 599 woningen en bedrijfspanden gesloopt zullen worden in de Tweebosbuurt. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter