De Vliegende Hoogvlieters gaan de strijd aan tegen winkelleegstand

Leuke activiteiten organiseren en tegelijkertijd de winkelleegstand tegengaan. Dat is het doel wat vrijwilligersgroep De Vliegende Hoogvlieters voor ogen heeft met haar nieuwe pand in het plaatselijke winkelcentrum. Afgelopen weekend werd hun locatie geopend en “er is nu al veel meer reuring in het winkelcentrum.”

De Vliegende Hoogvlieters zijn in Hoogvliet vooral bekend van het organiseren van activiteiten voor jong en oud. De groep van drie begon hiermee in hun eigen wijk omdat de leden vonden dat er te weinig in de wijk georganiseerd werd.

Dit weekend openden ze een nieuwe (tijdelijke) locatie in het plaatselijke winkelcentrum. Het pand is tijdelijk in bruikleen van ROC Zadkine en deed eigenlijk dienst voor het oefenen van verkoopskills door studenten. Vanwege de coronasituatie werd het pand nog amper gebruikt. En nu mogen de Vliegende Hoogvlieters er activiteiten organiseren.

“Ik denk dat veel Hoogvlieters het gevoel hebben dat dit nodig is, omdat er dan weer wat reuring in het winkelcentrum komt. Want er is zoveel leegstand qua winkeliers. Dit is de goede insteek om weer een gezellig winkelcentrum te krijgen”, vertelt Martin de Graaf van de Vliegende Hoogvlieters.

In het pand zullen activiteiten voor kinderen worden georganiseerd zoals knutselen, maar ook bingomiddagen voor ouderen. Het pand is voorlopig in bruikleen tot januari, maar de organisatie hoopt dat dit verlengd wordt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat