De Wijk Weet Raad: Hebben de wijkraden bestaansrecht?

Een jaar lang volgde videomaker Wim Wiegmann drie wijkraden in Delfshaven. Van de installatie tot wijkraadslid tot het organiseren van infoavonden over de rioolaanpak: de reis was een dynamisch avontuur.

In een jaar tijd moesten de wijkraden zich het vak meester maken. In deze vierde aflevering loopt Wiegmann met de drie voorzitters over het dakpark. Wat zijn de ervaringen en de lessen? Het verleden, heden en de toekomst komen voorbij. Hebben de wijkraden bestaansrecht?

De Wijk Weet Raad
Voor de nieuwe serie gaat Wim langs de wijkraden van Mathenesse, Bospolder-Spangen-Tussendijken en Delfshaven-Schiemond. Hoe kunnen de kersverse wijkraadsleden het beste de belangen van hun wijkbewoners behartigen? En waar lopen ze tegenaan?

Anderhalve Meter Met en Nieuwe Meters Maken
Wim maakte al eerder series voor OPEN Rotterdam. Zo ging hij in 2020 voor de serie Anderhalve Meter Met langs bij vrienden, oude bekenden én vreemden. Twee jaar later keerde hij voor de serie Nieuwe Meters Maken terug naar deze mensen en blikte hij samen met hen terug op de afgelopen twee jaar.