De Willemsbrug lijkt in de war: elke dag valt op hetzelfde tijdstip het licht uit

Normaal gesproken schittert de Willemsbrug in zijn rode gloed, maar nu is het iets anders. De brug lijkt namelijk in de war: hij is maar voor de helft verlicht. Sinds een aantal weken valt elke dag om 17.36 uur de verlichting uit aan de noordkant van de brug. 

Dat komt door een storing aan het lichtsysteem van de brug. Hierdoor is de tijdklok van de lichten in de war geraakt en gaat de verlichting in de avond uit. De reden dat alleen de noordkant van de brug uitvalt, is omdat de storing aan die van de brug plaatsvindt. Aan de zuidkant van de brug is geen storing en daarom doen de lichten het daar wel.

Heel gevaarlijk is het uitvallen van de lichten niet. “De lantaarnpalen op de brug branden gelukkig wel. Dus je kan de straat goed zien. Als dat niet het geval was, dan had de gemeente de brug afgesloten”, aldus Kristel van der Heiden van Stadsbeheer Rotterdam.

Het is nog even de vraag wanneer we weer kunnen genieten van een volledig verlichte Willemsbrug. “Deze week komt het softwarebedrijf langs dat verantwoordelijk is voor de sfeerverlichting op de brug en ik hoop dat de lichten het dan weer doen”, vertelt van der Heiden.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat