Dean Bowen blikt terug op zijn tijd als stadsdichter met nieuwe audiobundel

Oud-stadsdichter van Rotterdam Dean Bowen heeft een audiobundel uitgebracht. De bundel bevat zeventien ingesproken gedichten die zijn gemaakt tijdens zijn periode als stadsdichter en geeft een terugblik op bijzondere gebeurtenissen uit 2019 en 2020.

Tussen de zinnen in
Tijdens zijn periode als stadsdichter zoekt Dean naar nieuwe vormen om zijn gedichten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Hij is daarom verschillende samenwerkingen aangegaan om zijn gedichten audiovisueel te maken. Zo zijn drie van stadsgedichten op bijzondere wijze verbeeld in onze serie ‘Tussen de zinnen in’. Voor de serie schreef hij zijn eerste stadsgedicht van het jaar 2020, genaamd Exodus, reageert hij op het woonbeleid dat wordt gevoerd in Rotterdam. De film ging in premiere tijdens de RTM-dag van het IFFR.

Tekst gaat onder de video door

Dean schreef onder andere over en voor het Rotterdamse nachtleven, het woonbeleid, het overlijden van Jules Deelder, Black Lives Matter en de Rotterdamse herdenkingen. De gedichten van gaan ook vaak over de minder mooie van de stad. Dean gaat ongemak of pijn niet uit de weg, maar wil mensen hier juist bewust van maken.

De audiobundel is hier te beluisteren.