Demis maakt documentaire over twintig jaar hiphop in Rotterdam

Twintig jaar aan hiphop vastleggen in Rotterdam, dat is wat documentairemaker Demis Rolador wil bereiken met zijn documentaire ‘De staat van hiphop in Rotterdam 2000 – 2020’. Diverse Rotterdammers vertellen in de documentaire hoe ze de afgelopen twintig jaar hiphop in de stad hebben zien veranderen en hoe ze dat hebben ervaren.

In de afgelopen twintig jaar was het voormalig poppodium Nighttown aan de West-Kruiskade de ‘place to be’ voor hiphop avonden. Vooral het jaarlijkse breakdance event IBE trok veel aandacht. Demis kijkt er met goede herinneringen op terug: “Er kwamen mensen van over de hele wereld. Rotterdammers, mensen van andere steden en mensen van andere landen: iedereen kwam hier samen op de West-Kruiskade.”

Demis richt zich in de documentaire op de periode tussen 2000 en 2020; “Er is eerder al een documentaire gemaakt over hiphop in Rotterdam, maar dat ging over de jaren 80 en 90. Daarna is er eigenlijk niets meer gemaakt, terwijl die volgende twintig jaar ook vastgelegd moet worden”, vertelt Demis.

Bekijk hieronder de gehele documentaire van Demis.