Derde seizoen genomineerde serie I.N.D.O. van start bij OPEN Rotterdam

Het derde seizoen van het tv programma I.N.D.O. waarin de Rotterdams Indische makers Tenny Tenzer en Christie Haalboom op zoek gaan de erfenis van Nederlands-Indië start vrijdag 6 oktober start bij OPEN Rotterdam. Dit derde seizoen zijn de documentairemakers op zoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen die Indische cultuur en de andere culturen die Rotterdam rijk is.

De afgelopen twee seizoenen heeft regisseur Tenzer voornamelijk achter de camera gestaan, dit seizoen staat hij voor de camera en dompelt zichzelf onder in andere culturen maar durft ook kritisch naar zijn eigen afkomst te kijken.

Nadat I.N.D.O. in seizoen één de jongere generatie Indo’s koppelden aan eerste generatie Indische Nederlanders op zoek naar vragen en antwoorden, zochten ze in seizoen twee de bezieling op. Jonge Indo’s en Molukkers vertelden vol passie over hoe ze met hun roots als inspiratie een onderneming of kunstproject hebben opgezet.

In dit derde seizoen laat de Rotterdams Indische regisseur Tenny Tenzer zich onderdompelen in de Surinaamse, Marokkaanse, Chinese en Kaapverdische cultuur. Hij laat zich meenemen door Rotterdammers en proeft letterlijk en figuurlijk van hun culturen, maar samen gaan ze ook de diepte in. Gevoelige thema’s als identiteit, integratie & arbeidsdiscriminatie komen aan bod. Rotterdam is een prachtig podium voor diversiteit, zo neemt de serie ons mee langs festivals als Keti Koti en Djemaa el Fna, ook bezoeken we de Indische herdenking en gaan we naar het theater. Op visuele wijze zoekt Tenzer verbinding met andere culturen, want deze zijn óók In Nederland Door Omstandigheden.

I.N.D.O. ontving voor het vorige seizoen een nominatie voor de Lokale Omroep Awards. De serie wordt geroemd om het camerawerk en de manier van storytelling dat een complex verhaal voor iedereen begrijpelijk maakt.

Bekijk het nieuwe seizoen van I.N.D.O. vanaf 6 oktober elke vrijdag om 18.15 uur op televisie via OPEN Rotterdam TV of online via openrotterdam.nl/livestream. Vorige afleveringen kunnen bekeken worden op indodocu.nl en openrotterdam.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat