VIDEO | Aanstekelijke silent disco maakt Rotterdammers aan het dansen in de binnenstad

Zijn we het dansen verleerd sinds corona? Echt niet! Elke week trekt er een menigte dansers met een koptelefoon op door de binnenstad en dat trekt bekijks. Aanstekelijk dansend door middel van een silent disco komen de deelnemers langs de leukste plekjes van Rotterdam.

Het initiatief komt van de vriendinnen Mick en Fleur, beter bekend als DJ de Dansende Tulp. De twee konden door corona niet feesten en optreden en gooiden het over een andere boeg: ze gingen een stadstour organiseren, waar niet gelopen, maar gedanst werd.

Het concept ontstond toen de vriendinnen op een festival alleen maar mochten dansen als ze van hun zitplek naar het toilet liepen. Ze gooiden daar hun eigen saus overheen – “6 kilometer lang, anderhalf uur gaan met die banaan” – en voilà, de wekelijkse dansende stadstour Dancing in the Street was geboren. Het concept slaat aan: de tour zit elke week volgeboekt.

Popelende beentjes
OPEN Rotterdam danst natuurlijk graag een keer mee. “De groep verzamelt om acht uur voor het Maritiem Museum. De bidons zijn gevuld met wijn en de sfeer zit er voor het dansen al goed in. Sommige aanwezigen hebben anderhalf jaar niet gedanst en dat is te zien aan de popelende beentjes”, aldus onze verslaggever Bas.

“Zodra het startsignaal klinkt, wordt er geen moment verspild. De voeten gaan van de vloer door de stad. Schaamte is er niet, zelfs niet als de gehele Witte de Withstraat naar ze kijkt. De pasjes blijven gewoon komen.”