Deze expositie toont dromen en verhalen van inwoners uit Noord

Wat zijn de dromen van inwoners van Rotterdam Noord? En welke verhalen schuilen achter deze Rotterdammers? Het is terug te zien in een fototentoonstelling van Stichting Goud van Noord. 

De expositie is een initiatief van Stichting Goud van Noord en heeft als doel dat inwoners nieuwsgierig naar elkaar worden én dat er verder wordt gekeken zonder direct iemand in een hokje te plaatsen. “Afgelopen jaar kwam een jongen hier steeds langs en die had zulke mooie ogen,” vertelt Gerlinda Robbertsen, zakelijk leider bij Goud van Noord. “Zo kwamen we op een idee over hoe mensen nieuwsgierig worden naar de ander en hun dromen. Dit hebben we door middel van portretten vormgegeven.’’ De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Daniël van Veelen. 

Eén van de geportretteerden is Dylan Bender. Hij doet mee omdat iedereen volgens hem kansen verdient. ‘‘Ik ben ongeveer een jaar dakloos geweest op mijn achttiende. Daklozen en thuisloze jongeren kan ik op zo’n manier een stem geven en dat doe ik heel graag’’, aldus Dylan. Het portret van Dylan en andere deelnemers is vanaf 17 december op verschillende plekken in Noord te zien. De foto’s zijn voorzien van een QR-code, waarmee voorbijgangers naar het verhaal van de geportretteerden kunnen luisteren.