Deze Rotterdamse ondernemers bedachten creatieve oplossingen tijdens coronacrisis

De coronacrisis valt veel ondernemers rauw op hun dak. Veel Rotterdamse bedrijven zagen de afgelopen maanden hun inkomsten wegvallen en zitten in financieel zwaar weer. Toch zijn er ook ondernemers die in de coronaperiode hun bedrijf op een creatieve manier nieuw leven in wisten te blazen. Twee van deze ondernemers zijn Brydel Miquel en Natasja de Leeuwe.

Brydel wist zich te herpakken nadat zijn werkzaamheden in de dansindustrie verloren gingen. Hij besloot het over een andere boeg te gooien en verving zijn baan in de marketing voor een baan als verhuizer. Nu rijdt hij rond in een vrolijk gestipte verhuiswagen met lift om mensen te helpen met de verhuizing.

Nu al uitbreiden?
Het had niet veel beter kunnen uitpakken voor de 36-jarige ondernemer. Volgens Brydel is het razend druk en hij is helemaal gelukkig met zijn nieuwe baan. Nog maar vijf maanden na het oprichten van zijn nieuwe bedrijf Giraflift, zit hij er al aan te denken om een tweede wagen erbij te kopen en nieuwe collega’s aan te nemen.

Met zijn nieuwe bedrijf wil Brydel ook iets bijdragen aan het goede doel. Van elke klus die hij heeft, gaat vijf euro naar de bescherming van giraffen in Afrika. In de toekomst hoopt hij samen te kunnen werken met Diergaarde Blijdorp om ook de giraffen daar te sponsoren.

Markt
Ook voor de ondernemers die normaal op de markt staan is het moeilijk om deze periode rond te komen. Natasja de Leeuwe verkoopt normaal gesproken allerlei soorten groenten op de drukbezochte ‘mart’, maar toen de Rotterdamse markten moesten sluiten, moest Natasja op zoek naar een andere plek om alsnog haar groentes te kunnen verkopen.

Ze vond een pand in Rotterdam-Noord. Daar brengt ze nu groentepakketten rond en ook kunnen de buurtbewoners hun boodschappen ophalen in haar pop-up groentezaak. Totdat ze weer de zekerheid heeft dat de markten permanent open kunnen blijven, blijft de groentewinkel in Noord geopend.