Deze speciale band verzorgt een optreden in je voortuin via ‘Het Liedjes Loket’

Via ‘Het Liedjes Loket’ van Stichting Groev kun je sinds een aantal weken een persoonlijk optreden bestellen en cadeau geven aan een ander. Je hoeft voor het aanvragen en het ontvangen niet verder dan je voordeur, dus helemaal corona-proof. Dit persoonlijke optreden wordt verzorgd door een bont gezelschap van jongeren met een verstandelijke beperking, begeleidt door de muzikale docenten Levi en Thijs.

Groev meer dan muziekles alleen
Levi Westra en Thijs Mijnster zaten ooit samen op het conservatorium en studeerde beide de richting voor muziekdocent. De gezamenlijke liefde voor zowel muziek als voor de doelgroep van verstandelijk beperkte jongeren, bracht ze uiteindelijk tot het opzetten van hun eigen Stichting Groev. ‘Er is meer dan alleen de Jostiband en muziektherapie. We willen iets goeds doen voor de jongeren die thuis zitten, maar ook voor de buitenwereld’, vertelt Levi. Groev verzorgt muziekles in groepsverband, muzikale workshops en bands voor mensen met een verstandelijke beperking.

De muziek die gemaakt wordt met de jongeren, is een vorm van dagbesteding en daarom mag dit ondanks corona gewoon doorgaan. De dagbesteding en de lessen zijn een samenwerking tussen Groev en Stichting Bont. De groep die nu wekelijks de optredens verzorgd, wonen samen in één huis en zijn dus één gezin. Vandaar dat ze als groep, samen met een begeleider, deze optredens mogen verzorgen. Op dinsdagen komt de band samen, om eerst wat te repeteren, waarna ze de auto ingaan op weg naar een live-show.

The band on tour
Op de website van Stichting Groev kun je via ‘Het Liedjes Loket’ een liedje aanvragen voor een ander. Je vult hierbij in voor wie je het optreden wilt aanvragen en waarom. De groep kiest daarna een passend nummer uit en schrijft een persoonlijke kaart. Soms wordt de tekst van het nummer zelfs aangepast om het nog persoonlijker te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een rap, uitgevoerd door de twee jonge getalenteerde rappers uit de groep.

De vraag naar optredens is groot, want er is een wachtlijst van zo’n zes aanvragen en dat is best veel. Begeleider Levi laat weten dat het wel vooral leuk moet blijven, de zorg is het belangrijkste en optreden een bijzaak. Al doen de jongeren dat laatste wel heel graag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat