Deze week in 010: jongeren in West trakteren tijdens de ramadan, erehaag voor Eric Heusdens, Songfestivalkoorts in IJsselmonde en nog veel meer

Jongeren in Delfshaven zijn extra lief tijdens de ramadan voor hun buurtgenoten. Via WMO Radar mogen ze een idee indienen, om de mensen uit de wijk een steuntje in de rug te bieden. Eerder werden er al bloemen rondgebracht, Laura gaat aan de slag met koekjes.

Nabestaanden van Eric Heusdens hebben maandagmiddag een erehaag gevormd langs de Prins Rooseveltweg in Ommoord. Heusdens was een bekend gezicht in Prins-Alexander en onder meer actief in de gebiedscommissie. Hij overleed plotseling op 42-jarige leeftijd.

Muzikaal talent uit IJsselmonde is afgelopen weekend de studio ingedoken om een zelfgemaakt songfestivalnummer op te nemen. Elf aanstormende talenten krijgen daarbij hulp van muzikant en producer Marlon Pishel.

De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei werd dit jaar overal in kleine kring gehouden. Zo werd er ook – op gepaste afstand – in Rotterdam stilgestaan bij oorlogsslachtoffers en werden er kransen gelegd in onder meer de wijken Prins Alexander, Kralingen-Crooswijk en IJsselmonde.

Vreewijkers kregen begin vorige week te horen dat “De Geitenwei”, een van de weinige stukken openbaar groen in de wijk, plaats zal moeten maken voor een tal van tijdelijke sociale huurwoningen. Bewoners reageerden verontwaardigd op dit nieuws, alleen al om het feit, dat ze zo laat pas, door de gemeente op de hoogte zijn gesteld.