Weekoverzicht 010 nu: Jan staat op de dam, bevrijdingsdag, Overwinningsvreugde Feyenoord en herinneringen aan Pim Fortuyn

Deze week begon feestelijk met eid al fitr (het suikerfeest). Toen stonden we stil bij de dodenherdenking, aten we bevrijdings soep, vierden we de overwinning van Feijenoord op Olympique Marseille en de het kampioenschap van Blijdorp 8. We klapten tijdens de bekendmaking van onze Nicky’s nominatie als presentatietalent voor de lokale media awards. En we stonden stil bij de de 20ste herdenkingsdag van de moord op Pim Fortuyn. Kortom: er gebeurde véél in Rotterdam! Dus mocht je iets gemist hebben en wil je dit in alle rust nog even terug kijken; dit is je kans.

Veteraan Jan is trots!Hij mag op 4 mei, tijdens de dodenherdenking, in de erehaag op de Dam staan. OPEN spreekt Jan en zijn vrouw Ariette over het hoe en waarom.

Tijdens bevrijdingsdag werden door de stad heen, op verschillende plekken vrijheidsmaaltijden aangeboden. OPEN ging kijken op het Afrikaanderplein waar we konden aanschuiven voor een kopje vrijheidssoep

Nagenieten! Feyenoord wint met 3-2 van Olympique Marseille in een volle Kuip. De wedstrijd begon met een 2-0 voorsprong voor Feyenoord. Daarna was het een tijd heel spannend omdat de Franse tegenstander de score gelijk zette met twee doelpunten. Maar Cyriel Dessers zorgde voor de overwinning en maakte de 3-2. Rotterdam is trots!

En nog eens nagenieten!
Een spannende wedstrijd op het programma voor de spelers van Blijdorp 8. Het vriendenteam speelde een succesvol seizoen en dat werd beloond met het kampioenschap. Een groot feest voor de heren en hun achterban!

Rotterdammers Korstiaan Hellwig en Ton van der Sluijs staat het nog goed bij waar ze waren toen ze twintig jaar geleden het nieuws te horen kregen dat Pim Fortuyn was doodgeschoten. Fortuyn was een vaste klant in de Rotterdamse homobars en zat samen met Ton en Korstiaan in een vaste club die elkaar kenden van de Cosmo Bar, café De Bak, de Gaypalace en leer en jeansbar Shaft. “Zijn plezier en zij troost zocht hij in de kroegen.”