Deze week in 010nu

Na jaren lobbyen is het zover, de hindoe gemeenschap in Rotterdam heeft een plek toegewezen gekregen op het Eiland van Brienenoord waar de as van overledenen legaal mag worden uitgestrooid.

In een maand tijd tekende striptekenaar Bas van Tuijl zijn eerste graphic novel, een strip over zijn leven. Hiermee ging een jongensdroom in vervulling, want de 49-jarige striptekenaar uit Rotterdam is eigenlijk maatschappelijk werker. Een aanmoediging van een vriend en de dood van zijn broer waren aanleiding om achter de tekentafel te kruipen.

Op verschillende plekken in Rotterdam worden er acties opgezet om slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Ook in Huis van de Wijk ‘De Inloop’ in Oud-Mathenesse zijn de handen uit de mouwen gestoken om Oekraïners een hart onder de riem te steken. Rotterdammers kwamen woensdag massaal naar het pand aan de Bulgaarsestraat om tassen vol slaapzakken, kleding en medicijnen te brengen.

De stad hangt vol met gezichten van lijsttrekkers en beloftes van politieke partijen, vanwege de aanstaande verkiezingen. De Rotterdamse Sarah Reitema (PvdA) betrapte andere Rotterdammers op het beplakken van borden met Forum voor Democratie-stickers.