deze week in 010nu: Actiegroep in de Afrikaanderwijk, glitter & glamour in Hoogvliet, een speciaal drankje in de Spaanse Polder en gratis eten en drinken voor mensen die het niet breed hebben,

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hieronder terug.

In de Tweebosbuurt worden 599 woningen gesloopt. Het grootste gedeelte van de bewoners is daar niet blij mee. Wij waren bij een bijeenkomst die georganiseerd is door de SP. De bewoners hebben besloten om in actie te komen!

 
Bij Restaurant Leaf en Heilige Boontjes kunnen mensen die het niet breed hebben gratis eten en drinken. Bij Heilige Boontjes gaan er ondertussen al tientallen gratis kopjes koffie per maand over de toonbank. Bij Leaf was het de eerste keer dat mensen gratis kunnen genieten van een maaltijd.

 
De eerste week van de grote vakantie was inmiddels voorbij, maar een aantal achtste groepers uit Hoogvliet gloeiden nog na van de schoolmusical awards. Tijdens deze avond vol glitter and glamour maakten scholieren uit de hoogste groep van acht scholen uit Hoogvliet kans op een prijs. Ze werden opgehaald in een échte Engelse schoolbus en wij mochten mee met school de Prisma.

 
In de spaanse polder wordt er iets speciaals gemaakt, een drankje genaamd kombucha! Dat is een alcoholvrije drank dat ontstaat uit de fermentatie van thee. Wesley maakt voor het eerst kombucha op grote schaal samen met de lokale brouwer Steffelaar Bier en OPEN Rotterdam mocht meekijken..

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat