Deze week in 010nu: demonstratie woonbeleid, boze bewoners Heijplaat en meer

Duizenden mensen zijn aanwezig bij ‘het grootste woonprotest sinds de jaren 80’. Uit heel het land komen mensen naar Amsterdam om te protesteren tegen de huidige woningmarkt en het beleid. Zo ook de Rotterdamse Eva en Sjors.

Hoorcolleges volgen op de campus ligt voor sommige studenten ondanks de opmerking van minister Hugo de Jonge niet voor de hand. Zo volgt geschiedenisstudent Tijmen nog steeds in zijn studentenkamertje online-colleges; “Ik mag nu precies nul keer per week naar de campus.’’

Gelijkgezinde mensen ontmoeten en praten. Elke zaterdag komen 50 plussers van de LHBTIQ+ community bij elkaar in Humanitas in Rotterdam-Noord. Een plek voor ontmoeting en gezelligheid, maar ook om thema’s rond gay zijn te bespreken.

Arriva verzorgde jarenlang met de Waterbus de oversteek van Heijplaat naar de St. Jobskade, maar binnenkort wordt deze dienst overgenomen door de Watertaxi. Bewoners van Heijplaat zijn hier niet blij mee, want deze boten zijn kleiner waardoor zij hun fiets niet meer kunnen meenemen. Daarnaast vaart deze boot ook een andere route. Tijd voor actie.