Deze week in 010nu: schoon Rotterdam na Marathon, flessen inzamelen voor Oekraïne en drie Rotterdamse powervrouwen in topfunctie

In het paasweekend starten we de nieuwe week. Dit kunnen we niet zonder even stil te staan bij wat er in 010nu te zien was afgelopen week. Zo is Rotterdam weer spik en span achtergelaten na de marathon en zie je hieronder wat er nog meer gebeurde.

Het zit er weer op: het grootste hardloopevenement van Nederland, de Marathon van Rotterdam. Een feest waar naast de deelnemers en toeschouwers, ook een grote rol is weggelegd voor de medewerkers van stadsreiniging. Zij zorgen ervoor dat het gehele parcours direct na de marathon weer schoon is.

Vriendinnen Dia en Asya, beiden negen jaar, hebben de afgelopen weken statiegeldflessen ingezameld voor een donatie aan Giro 555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De vriendinnen gooien al hun charme in de strijd en gaan van deur tot deur op Katendrecht.

We spraken drie Rotterdamse vrouwen die beginnen aan een topfunctie,
steeds meer vrouwen aan de top, eindelijk! of valt er nog veel meer te halen? Saskia Piqué wordt directeur van Metropolis Festival, Chantelle Rodgers wordt directeur van LantarenVenster en Sherina Leerdam wordt hoofdredacteur van Omroep Zwart.