Deze week in 010nu: kinderraad in Rotterdam, elektromonteur in de haven en drakenboten

De allereerste Kinderraad van Rotterdam heeft deze week de kinderagenda gepresenteerd voor wethouder Robert Simons. In de agenda staan de vijf thema’s waar de vier kinderraadsleden en kinderburgemeester zich dit jaar mee bezig houden.

Houd jij van afwisseling in je werk en van het oplossen van puzzels? Dan is een baan als elektromonteur misschien wel iets voor jou! Tenminste, als we de 27-jarige Rianne mogen geloven. Zij is in opleiding tot elektromonteur in de Rotterdamse haven en vertelt ons hoe haar werk eruitziet.

Arie “De Springer” Slob, springt al 43 jaar meerdere keren per week uit een vliegtuig. Als een van de oudste leden Skydive Rotterdam heeft hij de vereniging uit zien groeien van een klein vriendengroepje tot een grote vereniging van parachutespringers. We volgen pensionaris Arie op weg naar de zoveelste sprong.

Drakenboten worden al een paar duizend jaar gebruikt om in te racen. Afgelopen weekend namen verschillende teams uit Crooswijk het tegen elkaar op bij een drakenbootrace op de Rotte. Na een korte training van The Dutch Dragons racen ze tegen elkaar op de maat van de drummer die voorop de boot zit.