Deze week in 010Nu: veiling voor de Oekraïne, manifestatie voor internationale vrouwendag en jeugd Schiebroek leert groots dromen

Deze week was de week van; internationale vrouwendag, acties voor de Oekraïne en olieprijzen die de pan uit rijzen.
Met dit 010NU weekoverzicht kun je nog eens rustig terugkijken naar wat er achter ons ligt.

Kunstenaars uit Rotterdam en omstreken brengen maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 maart hun werken naar Veilinghuis Vendu aan de Kipstraat. Deze werken gaan mee in een veiling waarvan de opbrengst naar Oekraïne gaat.

In aanloop naar Internationale vrouwendag op 8 maart, zijn er in Rotterdam verschillende evenementen waarin de vrouw centraal staat. Zo organiseerde het ‘8 maart comité’ zondag een grote manifestatie en mars om geweld tegen vrouwen en femicide onder de aandacht te brengen.

De gebroeders Groen hebben een boek geschreven over hun tocht door de ongerepte natuur in Oost-Europa. In het voorjaar van 2021 legden ze per camperbus duizenden kilometers af om met vele belevenissen op zak terug te keren in Rotterdam.

De oorlog in Oekraïne heeft ook in Rotterdam economische gevolgen. De kosten van onder meer energie, benzine en graanproducten stijgen enorm; de benzineprijs is al boven de twee euro per liter. Wij vragen Rotterdammers in Noord en Delfshaven hoe zij omgaan met deze plotselinge hoge kosten.

Hoe leer je de jeugd uit Schiebroek Zuid dat ze er mogen zijn en ambities waargemaakt kunnen worden? Stichting JAN, ofwel Ja Als Norm, doet dat door verschillende activiteiten te organiseren en kinderen in hun kracht te zetten. De stichting won vorig jaar in de categorie ‘Rotterdamse organisatie’ de Rotterdamse Kinderrechten Award.