Deze week in 010nu: Spannende ontknoping Tweede Kamer verkiezingen, Verbondenheid met Rotterdam, Test rolstoelvriendelijkheid van de stad, Plugg ondersteunt wereldsterren

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

 
 

 
 
 

 
Afgelopen week was de spannende ontknoping van de Tweede Kamerverkiezingen. De VVD en PVV zijn de grote winnaars in Rotterdam. De Partij van de Arbeid (PvdA) is de grote verliezer en werd voorbijgestreefd door de nieuwe partij DENK. OPEN Rotterdam beleefde de uitslagenavond bij stemmers thuis in de huiskamers van Noord en IJsselmonde.

Veel Turkse Rotterdammers voelen zich nog nauw verbonden met Turkije, ook al wonen ze hier. Dit bleek wel uit de demonstratie van afgelopen week. Maar hoe zit dat bij andere Rotterdamse migrantengroepen? Wij peilden dit bij Marokkaanse en Kaapverdiaanse Rotterdammers.

”Hoe vriendelijk is een stad als Rotterdam voor mensen met een beperking?”, een vraag die wij van OPEN Rotterdam graag beantwoord zagen. Gemeenteraadslid Co Engberts ging samen met de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam voor ons op pad om dit uit te zoeken. 

Zelfs de meest briljante kunstenaars hebben behoefte aan een extra hand als ze op het podium staan. De Rotterdamse broer Yaja en Roman van Plugg zorgen ervoor dat elke live performance op rolletjes loopt. Ze begeleiden artiesten als Selah Sue, Nova Star en Typhoon. Wij kijken mee achter de schermen. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat