Deze week in 010nu: Zwartboek voor Aboutaleb, protestbrunch in Noord, Imah Hadar en meer

Op de trappen van het Stadhuis overhandigt Gwen van Eijk van de Woonopstand het opgestelde Zwartboek vol ervaringen van aanwezigen van 17 oktober aan burgemeester Aboutaleb. De organisatie van de Woonopstand eist een extern, onafhankelijk onderzoek naar het optreden van de politie tijdens het protest.

Eén van de grootste talenten in de kickbokswereld van nu is Imad Hadar. Hij heeft zijn leven toegewijd aan de sport maar, is ook maatschappelijk bezig om Rotterdamse jongeren op Zuid te helpen en begeleiden.

De bewoners van de Walenburgerweg en omringende straten voeren al langere tijd actie voor een maximumsnelheid van 30km per uur op de weg. De Walenburgerweg wordt namelijk opnieuw ingericht, waardoor zij hun kans zien om die aanpassing door te voeren.

Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap bestaat al een eeuw. Sinds 1921 is de studentenvereniging, gelieerd aan de Erasmus Universiteit, een begrip in het Rotterdamse studentenleven. Het 100-jarig jubileum wordt groots gevierd met onder andere een event in de Laurenskerk voor 800 leden- en oud leden.