Dichter in het Atrium: Politiek, roddels en humor met Jules Deelder

In deze nieuwe 5-delige serie van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven bij OPEN Rotterdam volgen we de vier Rotterdamse dichters Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij. De vier zijn al meer dan een halve eeuw bevriend en hebben een onmiskenbare invloed op de Rotterdamse poëzie en literatuur. Luisteren en kijken naar deze mannen is de ultieme poging om de stad beter te begrijpen en te omarmen. Pioniers en avant-garde toen, up-to-date anno 2020.

Zorginstelling Atrium, waar Sleutelaar en Bulthuis wonen, is de centrale plek waar de vrienden vaak samenkomen met familie en vrienden. De dochter van Sleutelaar, Nadia Sleutelaar, komt regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat met haar vader. Loes Luca haalt Sleutelaar op voor een middag Boijmans en Sleutelaar, Bulthuis en Deelder drinken een fles gin op Deelder’s 75ste verjaardag.

Van Hees en Warmenhoven wilden deze gouden generatie vastleggen en laten praten nu het nog kan. Dat de urgentie groot is blijkt wel uit het feit dat een maand na de opnames Deelder overleed. Als een speciale hommage is een aflevering volledig aan hem gewijd. Alle onderwerpen waar de makers op hoopten komen voorbij in de film: literatuur, muziek, ego, roddel, levenslust, relaties, ijdelheid, het ongemak van ouder worden – allemaal gebracht met een flinke dosis humor. Niks is geregisseerd, volledig opgenomen met iPhones en de makers zien de hele film als een grote jamsessie, net als het leven.

Elke zondag vanaf 12 april 2020, 18 uur (elk uur herhaald) te zien op OPEN Rotterdam TV
Livestream via www.openrotterdam.nl. Terugkijken via YouTube kanaal OPEN Rotterdam.


Een aantal weken voor zijn overlijden bracht Jules Deelder, met een iconische fles Deelder Hard Gin in de hand, een bezoek aan zijn vriend en collegadichter Hans Sleutelaar. Politiek, roddel, poëzie en humor passeerden de tijd. Aflevering 4 van de serie ‘Dichter in het Atrium’ staat volledig in het teken van deze ontmoeting.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat