Diergaarde Blijdorp ontvangt 100 waardevolle bomen van gemeentelijke bomendepot

Diergaarde Blijdorp mag 100 grote bomen in ontvangst nemen van het bomendepot van de gemeente. Dit depot gaat namelijk verhuizen, maar kan niet alle bomen meenemen naar de nieuwe locatie. Er zijn al 69 bomen overgeplaatst en in het najaar volgt de rest. De dierentuin is blij met deze bomen, want ze zorgen voor verkoeling en vergroening. 

De verplaatsing van de bomen is een samenwerking tussen Blijdorp en het gemeentelijke bomendepot en komt mede tot stand door een gift van Dura Vermeer. Deze bomen zijn speciaal gekweekt en daarom van grote waarde voor de gemeente.

Diergaarde Blijdorp heeft een botanische tuin met 4.000 plantensoorten en 3.000 bomen op 34 hectare. De nieuwe bomen vanuit het depot zijn Perzisch ijzerhout, platanen, linden, moeraseiken en Katsurabomen. De bomen komen onder andere bij de ingang van de Oceaniumzijde en de kinderspeeltuin bij de Oewanja lodge. Niet alleen komt er dus meer groen in de dierentuin, maar ook meer verkoeling. In de toekomst wordt een deel van de collectie gebruikt voor het inrichten van nieuwe dierenverblijven.

De kwekerij verhuist van de Ingenieur P. Kosterlaan naar de Fairoaksbaan nabij Rotterdam The Hague Airport.