Dit doen de Rotterdammers voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië

Dinsdag liep het storm tijdens de inzamelingsactie bij de Mevlana Moskee.

Om de duizenden aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië te helpen, zijn er in Rotterdam meerdere inzamelingsacties gestart. In de getroffen gebieden zijn veel mensen hun familie, huizen en spullen kwijtgeraakt. Ook op woensdag 8 februari gaan de inzamelingsacties door.

Abraham van Beyerenstraat 16 – Sevenhills Logistics
Bij Sevenhills Logistics kun je woensdag tussen 11.00 en 17.00 uur weer spullen leveren voor een tweede vrachtwagen richting Turkije. Omdat er al genoeg kleding is verzameld, is er nu vooral veel behoefte aan producten als: babyvoeding, hygiëneproducten, heaters, powerbanks, EHBO-spullen en medicatie.

Pompstraat 5b – Reshad Abdi
Net zoals dinsdag kan je bij Reshab Abdi thuis woensdag én donderdag nog de hele dag spullen doneren. Tot nu toe zijn er al heel veel spullen binnengekomen.

Gemeente Rotterdam
Ook de gemeente zet zich in voor de duizenden aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. De gemeente maakt 1 euro per inwoner over naar het Rode Kruis. Rotterdam, met ruim 664.000 inwoners, rondt de donatie af op 650.000 euro.

Mevlanaplein 1 – Mevlana Moskee
Woensdag ben je wederom de hele dag welkom bij de Mevlana Moskee om te helpen met het sorteren van de gedoneerde spullen. De eerste vrachtwagens zijn al naar Turkije vertrokken. Er is inmiddels genoeg kleding ingezameld, maar er is nog wel een grote behoefte aan hygiëneproducten zoals maandverband en pampers.

Sluisjesdijk 68 – Scootermotive
Bij Scootermotive was gisteren een grote inzamelingsactie. Tussen 19.00 en 00.00 uur konden hier spullen ingeleverd worden. Er werden zoveel spullen gedoneerd, dat gisterennacht al twee vrachtwagens richting Turkije zijn vertrokken. Voor nu gaat het om een eenmalige actie.