Dit is er allemaal te doen in Rotterdam tijdens de herfstvakantie

Het is herfstvakantie en dan willen we natuurlijk optimaal genieten en allerlei herfstige activiteiten doen in de stad. Weet je nog niet zo goed wat er allemaal te doen is de komende week? Hieronder vind je een overzicht met een greep uit de leukste herfstactiviteiten voor kinderen tussen 22 en 30 oktober in Rotterdam!

Workshop Wildplukken(6+) – Studio de Bakkerij
Tijdens de herfstvakantie zijn er bij Studio de Bakkerij allerlei verschillende activiteiten voor kinderen te doen. Van voorleesmiddagen tot workshops, waaronder de workshop Wildplukken van Fien van Kore op dinsdag 25 oktober. Samen met Fien ga je op pad door de buurt om een boeket te maken van de planten en bloemen die je tegenkomt.

Meer informatie over deze workshop en andere activiteiten bij Studio de Bakkerij vind je hier.

FamilieFest: Zonneschijnfestijn (4-12) – Het Nieuwe Instituut
Op woensdag 26 oktober staat het Nieuwe Instituut helemaal in het thema van zonne-energie. Tijdens dit FamilieFest ontwerp je mee aan het zonnestelsel, maak je magische prints met zonlicht en bouw je robots die werken op zonne-energie.

Meer informatie over het Zonneschijnfestijn vind je hier.

Kleiworkshops voor kinderen tijdens de Architectuur Biennale – Ferro Dome
Op donderdag 27 oktober en zaterdag 29 oktober maken kinderen onder begeleiding van beeldhouwer Maria Kley een wandeling door de tentoonstelling IT’S ABOUT TIME, waarna ze aan de slag gaan met eigen werkjes. De door de kinderen gemaakte werken worden toegevoegd aan de groeiende kunstinstallatie.

Meer informatie over de workshops vind je hier.

Bouw een machine / Maak een Robothuisdier (8 – 12) – Bibliotheek Rotterdam
Ook bij de Bibliotheek zijn er de hele week leuke activiteiten te doen. Zo kunnen de kleinste Rotterdammertjes voor voorleesmiddagen langskomen en de wat oudere kunnen een middag lekker bezig zijn en leren. Zo worden op verschillende locaties van de Bibliotheek de workshops ‘Bouw een Machine’ en ‘Maak een robothuisdier’ gegeven.

Meer informatie over deze workshops en alle andere activiteiten bij Bibliotheek Rotterdam vind je hier.

De Grote Schijn – Kralingse Bos
Van 20 oktober tot 6 november zie je het Kralingse Bos anders dan je gewend bent tijdens De Grote Schijn. Voor de wandeltocht is het bos omgetoverd tot een magische wereld vol lichtjes, geurtjes en geluiden.

Meer informatie over De Grote Schijn vind je hier.

Meer
Natuurlijk is er tijdens de vakantie nog veel meer te doen! Meer uitjes tijdens de herfstvakantie vind je op Uitagendarotterdam.nl.