Dit is het Rotterdamse Stadsprogramma voor het Eurovisie Songfestival

songfestival

Host City Rotterdam presenteert het Rotterdamse Stadsprogramma voor het Eurovisie Songfestival. Zo houden Rotterdamse basisscholen hun eigen songfestival, wordt er gezongen in Rotterdamse ziekenhuizen en organiseert de Rotterdamse Dakendagen een speciale act voor bewoners van seniorenflats en verpleeghuizen. OPEN Rotterdam zendt elke dag om 13.00 uur een songfestivaljournaal uit. Door corona blijft het voornamelijk bij een online programma.

Ruim vijftig Rotterdamse (culturele) organisaties en ondernemers geven invulling aan de Eurovisie-programmering, waarmee zij de stad en Nederland opwarmen voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. De organisaties komen uit alle windstreken; van Hoek van Holland en Hoogvliet tot Open Up Noord en Afri Opens Up in Rotterdam-Zuid. Ze organiseren onder meer open studio’s en zangcompetities of muziek in speeltuinen en in moskeeën.

Ook horecagelegenheden, scholen en ondernemers sluiten aan. Zes Rotterdamse markten en 25 winkelstraten worden in de week van 17 mei geheel in Songfestivalsfeer aangekleed in de Sing Along stijl van studio VollaersZwart en tientallen studenten helpen mee achter de schermen.

Jong Roffa Songfestival
Ook de allerjongsten laten hun talent zien. Zo zoekt het Jong Roffa Songfestival in een competitie onder Rotterdamse basisschoolleerlingen naar het beste zelfgemaakte Songfestivalliedje. Op 14 mei wordt het beste liedje gekozen door de jury bestaande uit zangeressen Esther Hart, Shary-An en Méér Muziek in de Klas ambassadeur Buddy Vedder.

In de Rotterdamse ziekenhuizen wordt gezongen dankzij een mooie samenwerking met Erasmus MC en het Sophia Kinderziekenhuis. De Rotterdamse Dakendagen brengt een speciale performance van Marja van Katendrecht op daken voor balkons van flats van seniorenflats en verpleeghuizen.

Dagelijks journaal op OPEN Rotterdam
Nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien is? Kijk dan elke dag om 13.00 uur naar het Stadsprogramma Open Up Journaal via OPEN Rotterdam. Studenten van InHolland en Hogeschool Rotterdam zullen als razende reporters overal verslag van doen.

De volledige stadsprogrammering is hier te vinden.