Dit is misschien wel de ‘vetste’ culinaire wandeling in Rotterdam

Dit is misschien wel de ‘vetste’ culinaire wandeling in Rotterdam

Frikandellen en kroketten eten en ze er al wandelend door de stad weer aftrainen. Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar dit weekend wordt toch echt een zogenoemde Frituurloop gehouden. “Snacken en al die calorieën eraf wandelen met een prachtige tocht door de stad, en dan tegelijkertijd horecazaken steunen”, zo kondigt Bojan Aleksander, initiatiefnemer van de loop, aan.

Foto van: snack-nieuws.nl via Flickr.

De organisatie achter de loop heeft al eerder culinaire wandelroutes in verschillende steden in Nederland georganiseerd, maar een Frituurloop is nieuw. “Nu even niet te culinair doen en ook geen duurloop doen. Gewoon lekker wandelen en snacken. Houden we van!”

Jaarvoorraad frikandellen
In samenwerking met vijf Rotterdamse cafetaria’s krijgen deelnemers – die zich vanwege corona maximaal in tweetallen mogen aanmelden – een snack en een drankje bij iedere zaak waar ze langslopen. Daarnaast is er bij elke snackbar een quizronde. Degene die de quiz wint, kan zich opmaken voor een volle vriezer. De hoofdprijs is namelijk een jaarvoorraad aan frikandellen. “Want frikandellen zijn life”, aldus de organisatie.

De Frituurloop wordt zaterdag en zondag in de stad gehouden. De eerste shift start om 12.00 uur, de tweede om 15.00 uur.