“Dit is pas het begin voor 50Plus”

Een opvallende nieuwkomer was deze verkiezingen de 50Plus Partij van lijsttrekker Ellen Verkoelen. Voor hen was deze eerste verkiezingsuitslag extra spannend. We volgden het succes van hun eerste zetel van dichtbij.
“Ik wil er sowieso één, ik verwacht er twee en ik hoop op drie”, aldus Ellen Verkoelen wanneer ze het vooraf over eventuele zetels heeft. Aan het begin van de avond lijken het lange tijd twee zetels te worden, maar uiteindelijk moet de ervaren politica genoeg nemen met één zetel: “Maar daar zijn we supertrots op, want die zetel gaan we zeker goed inzetten.”

Zodoende is er in Rotterdam naast Denk ook een nieuwe partij bij in 50Plus. Daarmee zijn er twee partijen bijgekomen en volgens Verkoelen hebben de grote gevestigde partijen dit aan zichzelf te danken: “Ik heb het al vaker gezegd, maar als alles prima geregeld was voor ouderen, dan waren wij niet nodig. We zijn echter nodig als 50Plus en deze stemmen laten dat zien.”

Het eindresultaat van het campagnevoeren was dus één zetel, maar in de toekomst hoop Verkoelen op meer: “Dit is pas het begin. We kunnen nu laten zien wat we kunnen en zodoende een partij in Rotterdam worden waar men rekening mee moet houden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter