Dit jaar geen IJsvrij in Rotterdam

Dit jaar geen overdekte schaatsbaan in het Park bij de Euromast, als onderdeel van het winterse feestje IJsvrij. Vanwege de tweede coronagolf, de gezondheid van de bezoekers en de afgekondigde maatregelen van het RIVM ziet de organisatie Bureau Vermaeck de geplande vierde editie van het festival eind 2020 sneuvelen.
“We keken er erg naar uit om eind dit jaar op het Deliplein neer te strijken”, vertelt Eva van der Vegt, directeur Bureau Vermaeck. “Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten nu het niet doorgaat. We waren al een eind op weg met de voorbereidingen, dus zodra de omstandigheden het toelaten kunnen we IJsvrij Festival alsnog organiseren op deze plek. Als het lukt begin 2021, en anders zetten we in op december 2021. Uiteraard binnen de dan geldende maatregelen, de gezondheid van onze bezoekers staat voorop!”

Vanwege de toename van het festivalaanbod in Het Park en de impact daarvan op de groenomgeving, besloot de organisatie een nieuwe locatie te zoeken. Vorig jaar was het festival op het Plein 1940, naast het Maritiem Museum. De afwisseling in locatie bleek een succes en de organisatie wilde het ‘pop-up-principe’ door zetten en wilde dit jaar dus naar Rotterdam-Zuid.

Verlang je terug naar de tijd dat je over het ijs kon glijden? Geniet dan van de onderstaande reportage die OPEN Rotterdam eerder maakte.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat