Dit was 010nu: Songfestivalgekte, Blijdorp heropent en nieuwe nachtclub in coronatijd

Deze week stond natuurlijk in het teken van het Songfestival. Maar er gebeurde ook meer in de stad. Elke week blikken we terug op de afgelopen week aan de hand van de grappigste, opmerkelijkste, bijzondere en/of veel bekeken items uit 010nu – het dagelijkse magazine van OPEN Rotterdam.

Het Eurovisie Songfestival is voorbij, maar onze herinneringen blijven
De afgelopen weken maakten wij in samenwerking met Rotterdam Festivals dagelijks onze eigen Songfestivalshow OPEN Update. Kijk alle afleveringen hier terug.

Rotterdam Festivals maakte deze video waarin nog een keer met trots wordt teruggekeken op het liedjesfestijn.

Nieuwe nachtclub in coronatijd
Rotterdam krijgt een nieuwe club. De eigenaren van het Keilecafé hebben een pand op de Keileweg met een 24-uursvergunning. Met een speciale crowdfundingsactie proberen Daniel Verschoor en Ruben Leufkens genoeg geld binnen te krijgen om de financiering van de club rond te krijgen.

Parken weer open voor bezoekers
Deze woensdag zijn er weer een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen ingegaan in ons land. Zo gaan verschillende parken weer open voor buitenrecreatie en is ook binnen sporten weer mogelijk. Het is een stap waar veel mensen naar hebben uitgekeken.

Drie overvallen in korte tijd in Hoogvliet
De afgelopen maand zijn er in Hoogvliet drie overvallen gepleegd. Na een dierenspeciaalzaak en mislukte poging op een restaurant was de Wibra op dinsdag het doelwit. De verdachten zijn opgepakt. Wij vragen de Rotterdammers of zij zich nog wel veilig voelen in Hoogvliet.