Dit zijn jullie leukste herinneringen aan Breakaway Café

breakaway cafe

Het nieuws dat Mad Mick’s Breakaway Café in het centrum van de stad definitief de deuren sluit, is voor velen een klap in het gezicht. Veel Rotterdammers bewaren mooie herinneringen aan de stamkroeg. Die herinneringen halen ze graag op sociale media op. Wij zetten de leukste op een rijtje.

Mario van der Stelt won in het casino naast het café eens 300 euro, schrijft hij op Facebook. “Ik was er zo gelukkig mee, dat ik het allemaal heb opgemaakt in het café.” Ook Jordi Noort heeft er heerlijke avondjes gehad. “En dan altijd sprinten voor de laatste bus op Centraal Station.”

‘Auto vloog voor de deur in brand’
Huge Schepers herinnert zich nog dat er een auto voor de deur van Breakaway in brand vloog en dat het vriendelijke personeel met een blussertje tevergeefs kwamen helpen. En Wilma de Groot weet nog dat ze er een borreltje dronk nadat ze haar koopcontract had getekend. Younes Bouhaddane schrijft: “Acht jaar mogen werken voor dit geweldige bedrijf. Super veel herinneringen! De moeder van mijn kind hier ontmoet!”

“De nummertjes om je eten op te halen op eerst de rode beeldschermen”, herinnert Fréderique Reijnierse-Kortekaas zich. “En als het klaar was op de groene schermen. En gewoon altijd gezellig en lekker eten.” Eric Tulling is een van de weinigen die een iets minder mooie herinnering deelt: “Ik heb 30 jaar geleden eens een keer onenigheid  gehad met een medewerker al daar. Ik ben er sindsdien nooit meer binnen geweest!”

‘Teveel geweldige herinneringen’
Op Instagram schrijft Romania: “Mijn dochter heeft er eens 25 gulden gevonden toen ze 11 jaar was. Ze heeft het er nog wel eens over.” Instagrammer mw_enilorac beleefde in het café zijn eerste keer uitgaan. “En dan door de draaideur struikelen. Never had a second chance to make a first impression.” Scubabox13 herinnert zich vooral nog het gooien van de fooi in de metalen emmers.

Debemic schrijft: “Vanaf 1994 en 1995 en daarna… geweldige tijden. Indertijd stamgast. Kwam er 3-4 keer per week en ging bijna altijd dronken weg. Teveel geweldige herinneringen om te schrijven. Had een geweldige band met de bartenders indertijd. Ik word oud.”

Einde van een tijdperk: Breakaway Café verdwijnt na bijna dertig jaar