Documentaire ‘Verdacht’ over etnisch profileren door de politie

Op 28 november, wordt in Wijkgebouw het Klooster, in de Afrikaanderwijk, de indringende documentaire ‘Verdacht’, over etnisch profileren, vertoont. Aansluitend is er een levendig debat met publiek en betrokkenen.

‘Verdacht’ is een KRO-NCRV 2Doc documentaire, gemaakt door Nan Rosens in samenwerking met Controle Alt Delete. Hierin komen veertien Nederlanders, waaronder ook een aantal Rotterdamse jongeren, aan het woord. Zij hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent), ze verschillen in leeftijd en in afkomst. Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten. ‘Verdacht’ is een documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn.

De avond wordt georganiseerd door theaterorganisatie WAT WE DOEN, in samenwerking met Controle Alt Delete. WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. Thema’s als rechtspraak, privacy, vluchtelingen, fake news. Onderdeel van deze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast zoekt men naar andere vormen om de onderwerpen te delen met verschillende publieksgroepen. Ze gebruiken hierbij comedy, wetenschap, podcasts, stadswandelingen,lezingen of artikelen.

Met hun nieuwe thuis in Het Klooster heeft WAT WE DOEN een uitvalsbasis gevonden die middenin de maatschappij staat en een platform voor de thema’s die zij bespreekbaar willen maken. De theaterorganisatie wil zich graag voorstellen aan de stad, op woensdag 28 november om 19:30 bij de eerste editie van ‘Dit is WAT WE DOEN in de stad’, een serie van avonden over actuele thema’s in en voor Rotterdam.

Meer informatie: www.watwedoen.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter