Dominee Bernard Verschuer is recht voor z’n raap: “Dan weet je wel waar je aan toe bent”

Bernard Verschuer stopt na tien jaar trouwe dienst als dominee bij de Sint-Laurenskerk. “Wat ik iemand toewens is dat diegene wordt geïnspireerd door de stad” vertelt de dominee over zijn opvolger.

Het Stadsklooster is een van de projecten waarbij dominee Verschuer een grote rol heeft gespeeld in zijn tijd bij de Sint-Laurenskerk. “Bernard weet de boel bij elkaar te houden en dat heeft iedereen wel een keer nodig gehad” vertelt Maarten, één van de bewoners van het Stadsklooster in Rotterdam-Zuid. “Als er dingen moeten worden besproken is hij een soort gespreksleider.” Als het aan Maarten ligt, houdt hij graag nog contact met Bernard als hij eenmaal gestopt is bij de Sint-Laurenskerk.

“Het leukste van mijn werk vind ik dat je met mensen te maken hebt. Dat mensen je dingen vertellen die ze niet zomaar aan andere mensen vertellen, dat zijn dus hele persoonlijke dingen” zegt dominee Bernard Verschuer. “Als je iets kunt, wat misschien maar zelden is, dan kun je mensen helpen om zelf de oplossing te bedenken.”