Doven voetbalcompetitie van start gegaan in IJsselmonde

De voetbalvereniging Oldi Rotterdam nam het in IJsselmonde op tegen de Groningse vereniging GDVV Martinistad bij voetbalvereniging L.M.O. Niks bijzonders zou je denken, maar deze teams bestaan alleen uit dove en slechthorende spelers.
Een dovenvoetbalteam coachen is wel even wat anders dan een horend team. Het is voor de coach lastig om tijdens de wedstrijd nog aanwijzingen te geven. “Daarom maken we van te voren al afspraken in de kleedkamer. Als de bal die kant op gaat wat moet jij dan doen? Het zit al in ons hoofd”, vertelt een van de voetballers Marc van ‘t Wout. Hij is er erg blij mee dat er een doventeam bestaat: “Bij dovenvoetbal communiceren we in mijn taal. Ik kan makkelijk met hen praten. Bij een horende club moet ik het meer in de gaten houden, want ik hoor het niet”. Bij de wedstrijd wordt er dan ook niet gefloten. De scheidsrechter gebruikt een vlag.

John Retel Helmrich is de coach van het team en hij heeft grote ambities: “Ik wil heel graag dat Oldi Rotterdam, net als vroeger, spelers aflevert aan het Nederlands doventeam. Het laatste puntje, daarom zijn we ook bij L.M.O gaan voetballen, ik wil die brug van doven naar horenden om die gangbaar te maken. Dat we daar stappen in kunnen maken”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter