Drie Rotterdamse bedrijven krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen

Drie Rotterdamse bedrijven hebben gewonnen bij de X-plore US. Dit is een onderdeel van de ondersteuning die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt aan bedrijven. De tien winnaars gaan naar Boston.

De Rotterdamse ondernemers die gewonnen hebben, zijn: Housing Anywhere, Mgaubel, Sensius. De prijs die de start ups gewonnen hebben is een intensief begeleidingstraject om hun productie te versnellen.

De winnaars op een rijtje:

  • Housing Anywhere, biedt studenten kamers aan als zij bijvoorbeeld voor een schoolperiode in een andere stad willen wonen. Verhuurders kunnen hun kamers beschikbaar stellen.
  • Mgaubel, werkt aan eco-materialen waarmee infrastructuur wordt gebouwd. Het bijzondere hieraan is dat het minder impact heeft op het milieu en de kosten laag zijn.
  • Sensius is een bedrijf wat ontstaan is vanuit het Erasmus MC. Deze organisatie specialiseert zich in de behandeling vormen van kanker in het hoofd en de nek. Zij werken met hittetechnieken, dit is voor de patiënt minder belastend dan bijvoorbeeld een operatie.

Om bij de tien winnaars terecht te komen, ging er een strenge selectie periode aan vooraf. Er werd zoal gelet op hoe origineel het is, heeft het een toegevoegde waarde? Hoeveel banen levert op? Heb je prijzen gewonnen?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat