Drieduizendste boekentaxatie in Centrale Bibliotheek is voor Arie Molendijk koud kunstje

Tussen glazen vitrinekasten en 1 euro bakken zijn Arie Molendijk, Carolien Linschoten en Arne Steenkamp tijdens de boeken taxatie in bibliotheek Rotterdam weer op zoek naar echte parels. Tijdens deze editie hebben we ook iets te vieren want Arie Molendijk taxeert voor de 3000ste keer! “Nou ongeveer, ik ben er al overheen denk ik,” verklaart Molendijk nuchter. “Het is net alsof ik iedere dag opnieuw begin!”

De taxateurs van veilinghuis Burgersdijk & Niermans uit Leiden komen speciaal naar Rotterdam voor een taxatiedag. Rotterdammers kunnen bijzondere boeken en edities laten taxeren en zelfs verkopen. Niet alleen de taxateurs zijn kritisch, maar ook de bezoekers laten zich niet de kaas van het brood eten: “Wat voor prijs hadden jullie in gedachten?”, vraagt de verslaggever. “Meer dan dat hier geboden wordt.” zegt een bezoeker. Ze wil niet loslaten om welke geldbedragen het gaat.

Niet iedereen is er om te verkopen. Zo vertelt een andere bezoeker: “De kaft vond taxateur Arie heel erg mooi, die wilde hij wel kopen (…), maar ik doe het boek niet weg want hij is van mijn vader.”