Drukte van jewelste in bus RET: “Dit soort situaties zien we niet vaak”

Het was vanmiddag een drukte van jewelste in de bus, althans als je met buslijn 70 richting Keizerswaard reisde. Door de drukte was het voor de reizigers onmogelijk om anderhalve meter afstand van elkaar te kunnen houden. Ook droegen sommige reizigers geen mondkapje. Dat blijkt uit foto’s die Hamid Hedari naar ons stuurde.

Hij zat ook in de bus en zag dat veel medereizigers tijdens de rit opeengepakt op elkaar stonden. De beelden zijn opvallend, omdat het aantal coronabesmettingen in Nederland in rap tempo toeneemt. Rotterdam blijkt één van de grootste brandhaarden van Nederland te zijn.

“Dit soort situaties zien we niet vaak”, aldus de RET. Toch wijst de vervoerder vooral op de eigen verantwoordelijkheid van reizigers. “We vragen reizigers om zo veel mogelijk afstand te houden en drukte te mijden. Dat geldt dus ook in situaties als deze: dan kun je beter de volgende pakken, hoe vervelend dat ook is.”

Er is sinds het ingaan van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer geen maximaal aantal reizigers dat per voertuig mag reizen. “De maximale bezettingspercentages zijn sinds 1 juni losgelaten, omdat met mondkapjes de kans op besmetting afneemt. Het openbaar vervoer is dan ook geen besmettingshaard gebleken”, zegt een woordvoerder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat